2009. június 9., kedd

Kölyökrókák


Ma hajnalban Hajnácskőre mentem fotózni. A Nagyserpenyő völgyben mentem fel, végig a kőtenger mentén. A völgy felső fejezetét függőleges fal zárja le. A 12-15 méter magas sziklafal töve ideális búvóhelye az ide fialó vörös rókának. Korábbi években is rendszeresen itt születnek, nőnek fel a völgy kiragadozói. Óvatosan közelítve a sziklafalat már messziről észrevettem az erdő peremén játszadozó kis rókákat. A sigmonsterrel nem volt egyszerű megközelíteni őket. A 3 kis róka közül csak egy maradt kint egy fotó erejére a többi bemenekült a szikla repedések közé. Egy kidőlt fatörzs mögött hasalva az objektívet arra fektetve próbáltam fotózni. Sajnos hangosak a mai dslr gépek. Így egy képet engedélyezett mára a rókaifjú. Sebaj, holnap a sziklafal felső részéről fogom meglesni őket..

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez az oldal,tetszik,hogy a képek történetei is olvashatóak.Gyorsan végig is szaladtam majdnem az összes bejegyzésen :)
    Gyakran járom Gyöngyös határát én is,sajnos fotó szempontjából sikertelenül.Viszont sokszor találkozok őzekkel,nyulakkal és az ölyvek is ott köröznek mindig.Nagyon kikapcsolóak ezek az élmények.
    Bitang ez a Sigma obi,nem lehet könnyű vele a közlekedés a sűrűben :)
    Üdv:
    Sebi

    VálaszTörlés
  2. Még csak felig van kesz az oldal.=) Probalom utolerni magam es a regi emlekeket felidezni, megirni.
    Pedig fotozas teren egy nagyon jo kornyeken lakunk. Igazi paradicsom.=)
    Van itt minden, csak idot kell raforditani es meni fog.
    Nem kimondottan cserkelo objektiv.=)Faraszto tud lenni, de nagy elmeny is egyben.

    VálaszTörlés
  3. Tegnap reggel leereszkedtem Kékesről és végre sikerült 2 rókába is belefutnom.A környék is tele volt a nyomaikkal,biztos ott tanyáznak valahol.Ez is egy köves terület,azt hittem itt kaptad el őket te is.Én a Csatorna völgy felső részén találkoztam velük.Most néztem térképen,ez elég messze van a Hajnácskőtől.Ha lesz időm,ide visszalátogatok majd még.Sajnos elég messze van gyalog mindenhonnan,de ha sikerül velük újra összefutni,akkor megéri :)
    Sebi

    VálaszTörlés