2014. február 27., csütörtök

5D Mark II

Lecseréltem a korábbi fényképezőgépeimet. Így most egy 5D Mark II van az objektívek mögé csavarva.
Végre egy gép aminél nem csak marketing ígéret a magasabb ISO-nál is használható képminőség.
A korábbi gépeimnél is mindig beharangozta a Canon, hogy -most eljött a Kánaán, most aztán lehet fotózni iso 100 ezerrel... Majd jött a csalódás, hogy maradjunk inkább csak az iso 100 környékén ha akarunk valamit is látni a képből.

Az első napos időben teszteltem egyből a nagy Sigmával. Igazából ez érdekelt legjobban.
Nyitott rekesszel 300-600 és 800mm-en. 
Brutálisan éles nyitott rekesszel minden zoom állásba. Örömmel állapíthatom meg, hogy a gép hozta az elvárt minőséget.
A tesztelés egy kitömött madárral zajlott, de közben kapóra jött egy magányos gerle az eperfán. 
Természetesen ezen a képen, ekkora méretben nem látni mit tud a gép és az objektív.  De engem meggyőzött. =)

Sajnos az új gép élés bevetésére napokat kellett várni, mert állandósult a rossz idő. A tegnapi napsütésben sajnos melóznom kellett, de ma reggelre eldöntöttem ha esik ha fúj kirándulok egyet.
Úgy is lett. Csepergett is az eső  meg fújt is a szél. 
Nem baj legalább meglessük magasabb iso-val mit tud a gép. Sajnos 640-es érték alá nem igazán lehetett levinni, és így is csak 1/100-as zársebességet tudtam használni zárt erdőben. 
A környék összes mohás, odvas fáját lefotóztam már teszt gyanánt, mikor észrevettem egy rókát ami a hegyoldalon előttem kb. 200 méterre  kocogva vitt valamit a szájában. Lefotózni nem tudtam mert messze volt.
 Pedig milyen jó tesztalany lett volna...
De egy perccel később látom, hogy ugyan ott szalad visszafelé a róka ahol az előbb  jött. Figyeltem egy darabig mert megállt a szemben lévő domboldalon és hevesen keresgélt valamit. Úgy belemerült az avartúrásba, hogy nem vett észre amíg 100-150 métert közelebb mentem hozzá. Megtaláltam azt a csapást amin az előbb közlekedett.
Abba bíztam, hogy újra ezen fog jönni ha megy vissza a rókavárhoz. Egy nagyobb villás fatörzs közé telepedtem le.15-20 percig nézegettem ahogy a túloldalon egy kis területen belül valamit nagyon keresgél. Majd elindul felém. Köztünk egy mély völgy volt így nem láttam hol fog előttem felbukkanni.
De jól számoltam, pont előttem ért fel a völgyből. Igaz azonnal észrevett és két kép készítése után elkocogott. Nem igazán ijedten, rohanva. Csak úgy ráérősen.
Közelről láttam, hogy szőr, avar és fűcsomót szállít a szájában. Valószínűleg vackát készíti elő a kis rókáknak. 5 megjegyzés:

 1. Feléled a közel két éve alvó blog? :)
  Jól elcsípted a Rudit!

  VálaszTörlés
 2. Építkezős képeket tehetek fel az elmúlt két évről. =)
  Sajnos még nem tartok a végén.
  De azért jó lenne többet kirándulni, fotózni...
  Jókor voltam jó helyen. Most pont ott jött elém ahol számítottam rá. Nem igen tudtam volna elfordulni, mozdulni, hogy ne szúrjon ki.

  VálaszTörlés
 3. Sok szép képet vele!
  És örülök hogy újra képeket teszel fel....

  VálaszTörlés