2006. október 10., kedd

Ez közel volt.=)

Az elmúlt napokban egész jó mozgás volt az egyik dagonyánál. (A másik képlent, egy pár nappal korábban készült ott)
Úgy terveztem délután kinézek oda hátha jön valami megint még világosba. A víz közelében vagy egy szóró és egy magasles is.

Gondoltam nem megyek fel a lesre mert magasról fényképezve nem az igazi a perspektíva.
Így befészkeltem magam a les lábai közé.
Kifeszítettem az álcahálót magam elé és várakoztam..
1 órája ücsöröghettem mikor úgy 100 méterre megjelent egy két év körüli kan. És mint akit zsinóron húznak elindult a les felé. Gondoltam majd rákanyarodik a szóróra.
De nem.

Elhaladt mellette és egyenesen jött felém. Én már az elejétől fogva a gép mögött térdeltem és keresőn keresztül követtem. Már olyan közel járt, hogy nem fért a keresőbe..=) Valamit megérezhetett mert megállt úgy 8-10 méterre tőlem. Kihasználva, hogy rám néz készítettem egy képet. A következő pillanatban egy nagy fújás és már fordult is meg. Meglepő gyorsan és halkan el is tűnt.
Mint ha ott se lett volna...

Még üldögéltem egy darabig és élveztem egy kicsit az októberi meleget. Azon tűnődve, hogy vajon miért jött ennyire közel a leshez a disznó?
Utána jutott csak eszembe, hogy valószínűleg a lesen tárolt kukoricából potyoghatott egy két szem mindig a a les alá és azt jött volna összeszedni.. De nem is gondolta, hogy ott meg én várok rá.=)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése